Markiezen

Markiezen worden al zeer lang gebruikt als zonwering en genieten ook tegenwoordig nog een enorme populariteit. Markiezen hebben een prachtige uitstraling en kunnen een pand of een gevel echt verfraaien.

Markiezen zijn er in drie verschillende vormen.

  • Het normale type: bij dit type is de uitval even groot als de werkhoogte.
  • Het petmodel: bij dit type is de uitval 20 centimeter groter dan de werkhoogte.
  • Het klapmodel: bij dit type is de uitval 50 cm groter dan de hoogte.

Verder zijn er nog de boutique-markiezen en de baldakijnen. Dit zijn vaste aluminium constructies waar een doek overheen wordt gespannen. Boutique-markiezen en baldakijnen zijn niet op te trekken.

Vroeger werden markiezen vaak gemaakt op een houten frame. Tegenwoordig wordt meestal een aluminium frame gebruikt. De omkasting kan zowel van hout als van aluminium worden gemaakt. Een omkasting bestaat uit een bovenplank, eventueel met regenlatten, en twee zijschotten. Aluminium zijschotten zijn altijd recht. Houten zijschotten kan men ook in een andere vormgeving krijgen. De bekendste uitvoering is de trapsgewijze uitvoering.

Bekijk de markiezen van Betalux.

Bekijk de markiezen van Verano.

Wij leveren markiezen van Verano en Betalux tegen een zeer scherpe prijs. Telefonisch of per mail kunnen wij u al een vrij nauwkeurige prijsopgave geven als u voor ons de kozijnmaten heeft. Graag komen wij naar u toe voor advies aan huis of een vrijblijvende prijsopgave. Dit bezoek is natuurlijk geheel vrijblijvend!

Het standaard aluminium markies en het pet-model zijn te bekijken in onze showroom.

Ook de kleuren kunt u bekijken in de winkel. De kleurenstalen van de doeken nemen wij ook altijd mee als wij u voor advies of een offerte thuis bezoeken.

Afspraken voor een vrijblijvende offerte zijn meestal op korte termijn te realiseren. Ook onze levertijd is kort!

Bel voor een telefonische prijsindicatie of een vrijblijvende afspraak aan huis: 024-350290.

Kleuren en soorten kunt bekijken in onze showroom. Kleurstalen van doeken nemen wij altijd mee als wij u thuis bezoeken.
Afspraken voor een vrijblijvende offerte zijn meestal op korte termijn te realiseren. Daarnaast is onze levertijd kort.